Het 12-jarige Almeerse windsurftalent Jim van Someren (NED-600) heeft afgelopen zaterdag in Alacati, Turkije de wereldtitel slalom windsurfing behaald. Het wereldkampioenschap duurde  5 dagen en werd onder zeer enerverende omstandigheden met zeer harde wind gevaren.  Jim was overtuigend de sterkste in de leeftijdscategorie onder 13 jaar. De wereldtitel was daarmee voor hem.

Nadat Jim als wereldkampioen werd gehuldigd mocht hij nog een keer naar het podium. Hij behaalde namelijk naast zijn wereldtitel ook nog een derde plaats in de leeftijdscategorie onder 15 jaar en heeft daarmee vele grote jongens verslagen.  Zoals gebruikelijk bij wereldkampioenschappen werd Jim na de ceremoniële huldiging door de andere deelnemers in het water gegooid als blijk van hulde. Naast de bekers won Jim een mooie tablet.

Jim gaat naar de Vrije School Almere die Jim in staat hebben gesteld om deel te nemen. Jim is lid van Windsurfvereniging Almere Centraal, Team Windsurfing4you.nl en is tevens opgenomen in de Nationale Jeugdselectie Bic Techno 293. Jim heeft de NOC*NSF Belofte status voor veelbelovend topsporttalent.