Na een pauze van vijf maanden gaat het dan toch eindelijk weer beginnen. De World Tour 2016 start in Oostenrijk in het plaatsje Podersdorf dat aan het Neusiedler meer ligt. Vorig jaar gaf dit grote meer het publiek een enorm spektakel door alle verschillende weertype die voorbij kwamen. De World Tour wordt steeds aantrekkelijker en hopelijk kan het meer in Poderdorf wederom verassen. 

Het Neusiedler meer in Oostenrijk ligt tegen de Hongaarse grens en is de plek waar de mannelijke freestyle atleten zich aan mogen wagen. De elite van het freestyle windsurfen mag zich van vier tot acht mei melden op dit fantastische meer.

Oostenrijk lijkt misschien een aparte plek om de World Tour te starten en zeker omdat het midden op het land is gelegen in plaats van aan zee. Desondanks is dit juist de reden waarom deze plek de World Tour zo uniek maakt. Podersdorf is ongeveer drie uurtjes rijden en een van de meest onvoorspelbare plekken in de Tour. Zo is er in het verleden kennisgemaakt met sneeuw, storm en enorme stortregen maar ook een heerlijk zonnetje met een lichte bries. Al met al stelt Podersdorf ons nooit teleur. Er valt te genieten van de fantastische acties op het water en de feestgangers zullen tot diep in de nacht op het festival te vinden zijn.

Op de PWA World Tour 2016 in Podersdorf zullen onder andere de volgende top windsurfers te vinden zijn.

Ook de winnaar van vorig jaar Dieter van Eyken zal dit jaar present zijn in Podersdorf. Een lange lijst met concurrenten zullen hun uiterste best doen om van Eyken van de troon te stoten. Zeker zijn landgenoot Steven van Broeckhoven die vorig jaar nog op nr. 1 stond zal gebrand zijn om in Podersdorf te winnen. Bekijk hieronder de training in Podersdorf van nummer 1 in de World Tour ”Dieter van Eyken”.