Wannabe filmmakers opgelet! In Motion #5 las je er al over, de videowedstrijd van umi pictures waarmee vette prijzen te winnen zijn, hier vind je extra gratis tips van freestyler en fanatiek filmer Paul Zeper.

Voordat we over gaan naar Paul eerst even de competitie zelf: de crew van umi heeft freestylers Kiri Thode en Tonky en Taty Frans gefilmd op hun homespot Lac Sorobon in Bonaire en geeft jou de kans om hun footage tot een keiharde actieclip te editen. De laatste freestylemoves, geschoten in HD en jij mag ermee doen wat je wilt. Prijzen zijn er ook te winnen, wat dacht je van een trip naar Bonaire voor twee personen, inclusief vlucht, hotel en windsurfspullen?! Een Starboard 2012 board naar keuze misschien? Of een Gaastra wave of freestyle zeil, een Mystic Voltage wetsuit en vinnen van Maui Ultra Fins en Choco Fins?

Hoe werkt het?

1. Ga naar www.umipictures.com en klik op de banner van de umi Bonaire editing competition.
2. Download de clips, songs en logo’s.
3. Lees de regels over de competitie en doe wat inspiratie op met eerder gemaakte clips.
4. Ga helemaal los en maak de ziekste windsurfvideo die de wereld ooit gezien heeft. Special effects, animaties, cartoons, wat jij wilt!
5. Stuur je edit vóór 1 december 2011 naar info@umipictures.com. De inzendingen zullen te zien zijn op de speciale website van umi pictures, de winnaars worden bekend gemaakt in het nieuwe jaar door Tonky, Taty en Kiri zelf.

Over nu naar freestyler en fanatiek filmer Paul Zeper voor een korte director’s cut van drie van zijn filmpjes. Action!

‘Voor mij is het ook allemaal een leerproces. Soms komen dingen goed uit en soms niet, maar je leert ervan. Experimenteer met effecten en de afwisseling van shots. Maak eventueel je hele clip overnieuw of zoek een uitdagend muziekje wat nog nooit iemand heeft gebruikt. Dit eerste filmpje staat voor mij voor verhaal en sfeer. Ik moest het hier doen met heel weinig actieclips. Ook leek het me leuk om iets te maken wat vooral een feeling geeft en te zien hoe mensen hierop reageren. Het belangrijkste van deze clip is shots, kleurencorrectie en de muziekkeuze.’

 

‘Een actieclip, geknipt op de muziek, paar effectjes en ook weer kleurencorrectie. Het begin was bij deze clip voor mij belangrijk; het irritante gevoel van momenten zonder wind of momenten dat er wind is en je niet kan varen.’

 

‘Dit was mijn eerste clip waar ik effecten in heb gebruikt. Vooral de slowmo’s waren een challenge. Er zijn ook dingen in de clip waar ik niet zo blij mee ben, maar ik zeg lekker niet welke. Ook heb ik weer het filmpje proberen op te bouwen van sfeer naar actie, met af en toe nog een sfeer shot tussendoor. In deze clip zit overigens geen verhaallijn.’

 

Check de umi Bonaire editing competition op hun site umipictures.com. Meer zien van Paul Zeper? Check zijn blog op paulh115.nl.